Afbeelding: afb_ruwvoer_1000x650
14-10-2021

Nieuw! Test je ruwvoer met de Ruwvoeranalyse

Ruwvoer is de basis van het rantsoen. Het ruwvoer bevat veel voedingsstoffen die je paard of pony nodig heeft. Het is alleen onmogelijk om met het blote oog te zien en te ruiken te bepalen wat de kwaliteit is en hoe hoog of laag de gehaltes zijn van het hooi. Met de Ruwvoeranalyse van Voermeesters weet je de exacte waardes in plaats van bandbreedtes en kun je je rantsoen daarop afstemmen. Alleen op deze manier weet je zeker dat je paard of pony alles binnenkrijgt wat hij nodig heeft. 

Het belang van goed ruwvoer

Ruwvoer dient altijd de basis te zijn van het rantsoen voor jouw paard. Ruwvoer stimuleert de werking van de darmen en optimaliseert de darmflora. Door flink op ruwvoer te kauwen, produceert een paard meer speeksel, wat bijdraagt aan een goede vertering. Paarden die onvoldoende ruwvoer of te veel krachtvoer in één maaltijd krijgen, lopen een groter risico op spijsverteringsproblemen. Ruwvoer kan flink in kwaliteit verschillen. Soms ontbreken essentiële nutriënten of bevat het ruwvoer te weinig energie. Tekorten dienen dan met krachtvoer aangevuld te worden. Hiervoor is het belangrijk om te weten wat de voederwaarde van het ruwvoer is.  

Nieuw! Ruwvoeranalyse van Voermeesters

Om precies te weten wat er in het ruwvoer zit heeft Voermeesters haar eigen Ruwvoeranalyse ontwikkeld. Met exacte gehaltes kun je het rantsoen nauwkeurig afstemmen op de nutriëntenbehoefte van jouw paard/pony. Productmanager Remco Zuidam: “Het unieke van deze ruwvoeranalyse is dat wij geen bandbreedtes van gehaltes geven, maar exacte waardes. Hierdoor heb je dus geen inschatting van de hoogte van de gehaltes, maar weet je het precies. Hierdoor kun je veel beter inspelen op de behoeftes van je paard of pony. “ 

Persoonlijke toelichting en advies bij uitslag

Wanneer je de uitslag van de analyse ontvangt kan het lastig zijn om de gehaltes te lezen en deze te vertalen naar een aanpassing in het rantsoen. Daarom stuurt Voermeesters een uitgebreide uitleg met de uitslag mee. Daarnaast zal Voermeesters persoonlijk contact met je opnemen. Dit biedt je de gelegenheid om vragen te stellen over de uitslag en kan de klantenservice je advies geven over een passend rantsoen dat volledig aansluit op de behoeftes van jouw paard of pony. 

Drie analyses mogelijk

Er zijn drie analyses beschikbaar: Basis, Plus en Compleet. Je kunt zelf bepalen of je alleen de standaard gehaltes wilt laten testen of deze wilt uitbreiden met mineralen en sporenelementen van het ruwvoer. 

Bekijk de ruwvoeranalyse 

Voordelen van de Ruwvoeranalyse

  • Analyse van minimaal zes gehaltes, waaronder EWpa, VREp, en suiker.
  • Je ontvangt exacte waardes van de gehaltes en geen bandbreedtes. 
  • Gratis persoonlijke toelichting en advies van onze klantenservice. 
  • Geen verzendkosten binnen NL. 
  • Geanalyseerd door een gerenommeerd laboratorium.
Afbeelding: Handweegschaal

Gratis handweegschaal (op=op)

Bij aankoop van een analyse ontvang je nu tijdelijk een gratis handweegschaal. Hiermee kun je heel makkelijk wegen hoeveel ruwvoer je aan je paard/pony verstrekt en voer je dus nooit meer te veel of te weinig. Let op: op=op. Wees er dus snel bij. 

Bekijk en bestel de ruwvoeranalyse

Delen