Voermeesters als eerste paardenvoermerk GMO-controlled gecertificeerd
2-9-2019

Voermeesters als eerste paardenvoermerk GMO-controlled gecertificeerd

Als eerste paardenvoermerk is Voermeesters GMO-controlled gecertificeerd. Dit houdt in dat Voermeesters uitsluitend werkt met non-GMO grondstoffen oftewel grondstoffen die niet genetisch gemodificeerd zijn. Aandacht voor mens, paard en milieu staan bij Voermeesters op de eerste plek. Vanuit dat oogpunt is het vanzelfsprekend dat Voermeesters als eerste deze stap maakt en zich hierdoor onderscheidt van de andere paardenvoermerken.

Mais en soja zijn gewassen die vaak gemodificeerd worden en in paardenvoeders verwerkt worden. Modificeren is een verzameling van technieken waarbij erfelijke eigenschappen van organismen, waaronder planten, blijvend veranderd worden door ingrijpen van de mens. Dit veranderen is het gevolg van het handmatig knippen in de erfelijke eigenschappen van de planten of het blootstellen van het DNA aan chemische middelen of straling. Door modificatie worden planten sterker en/of rendabeler.

Effecten genetische modificatie

De discussie over genetische modificatie laait op. Het is niet bekend wat op lange termijn de invloed van modificatie is op de gezondheid, het klimaat en het milieu. Voermeesters heeft daarom besloten om voortaan uitsluitend te kiezen voor niet-gemodificeerde grondstoffen. Daarnaast gebruikt Voermeesters alleen duurzame verantwoorde soja. Waarom zou je een risico nemen als er uitstekende alternatieven beschikbaar zijn en dat voor dezelfde prijs?

Certificering

Om deze keuze te kunnen borgen, is Voermeesters GMP+ GMO-controlled gecertificeerd. Er worden eisen gesteld aan het gebruik van GMO-vrije grondstoffen en de controle hierop. Ook versleping tijdens de opslag, de productie en het transport worden onder de loep genomen.

GMO-controlled versus GMO-vrij

Voermeesters paardenvoer is minimaal 99% GMO-vrij. Doordat er tijdens het transport en de opslag een gemodificeerd korreltje mee kan liften (= versleping) mag GMO-vrij van de Nederlandse wetgeving geen GMO-vrij heten. Daarom heet GMO-vrij bij Voermeesters GMO-controlled.

Zuiver Voer-filosofie

Voermeesters produceert alle voeders volgens de Zuiver Voer-filosofie. Onder de noemer Zuiver Voer worden bewuste keuzes gemaakt voor zuivere, natuurlijke grondstoffen en productietechnieken. Het resultaat:  structuurrijke voeders voor een betere en gezondere vertering.

Verkrijgbaarheid

Voermeesters is rechtstreeks verkrijgbaar in bulk en in zakgoed (20 kg). Ook is Voermeesters verkrijgbaar via Paardenvoer.nl en ligt Voermeesters in het winkelschap bij Welkoop, Boerenbond en diverse verkooppunten.

Delen