Over Voermeesters

Er is niets beter voor je paard dan puur natuur. Dat geloven we bij Voermeesters.  Daarom bewerken wij natuurlijke grondstoffen zó, dat je paard precies krijgt wat hij nodig heeft. Een proces dat voor ons, als echte voermeesters, geen geheimen kent. We zijn er elke dag mee bezig. Elk product van Voermeesters is gemaakt volgens de drie basisprincipes van Zuiver Voer. Zo wordt elk voeder van Voermeesters een bron van kracht. Dat gunnen we elk paard.

Zuiver Voer

Elk product van Voermeesters is gemaakt volgens de drie basisprincipes van Zuiver Voer.

Zuivere grondstoffen

Zuiver Voer vraagt om zuivere, natuurlijke grondstoffen. We gebruiken uitsluitend grondstoffen met bijzonder positieve eigenschappen voor het paard. Voermeesters is gecertificeerd voor diverse kwaliteitssystemen om de kwaliteit en de veiligheid van de grondstoffen te garanderen.

Elke grondstof zijn eigen bewerking

Voermeesters bewerkt geen mengsels, zoals in traditionele mengvoerfabrieken gebeurt. Iedere grondstof krijgt bij Voermeesters zijn eigen specifieke bewerking. De ene grondstof komt namelijk beter tot zijn recht bij een fijne vermaling en de andere bij een grovere. Voermeesters past diverse technieken toe om de grondstoffen te verkleinen. Door de individuele bewerking van de grondstoffen blijven de vezels behouden en verbetert de verteerbaarheid. Om deze speciale bewerking toe te passen heeft Voermeesters haar paardenvoerfabriek in Lienden speciaal laten ombouwen.

Gegarandeerde voederwaarde

Wij van Voermeesters vinden het belangrijk dat je paard alle voedingsstoffen binnenkrijgen die het nodig heeft om gezond te blijven. Als enige paardenvoerleverancier zijn we aangesloten bij VoederWaarde.nl. Deze organisatie beoordeelt mengvoeders op samenstelling en voederwaarde en heeft Voermeesters haar keurmerk toegekend.

Waarom is dit goed voor mijn paard?

Paarden zijn van nature echte vezelverteerders. Door de unieke manier van produceren weet Voermeesters structuur- en vezelrijke brokken te produceren, die perfect aansluiten bij de natuurlijke behoefte van een paard. Daarnaast maakt Voermeesters gebruik van extra grote brokken, waardoor paarden langer moeten kauwen en meer speeksel aanmaken. Mede door het speeksel ontstaat er een optimale vertering en kunnen de voedingsstoffen maximaal opgenomen worden.

Passie voor paarden

Onze specialisten hebben, naast het maken van hoogkwalitatief paardenvoer, een passie voor paarden. Met het juiste advies en het beste voer voelt je paard zich optimaal. Dit vertaalt zich in het gedrag en de prestaties van het paard. Daarom is het van belang dat het voer goed afgestemd wordt aan de wensen van het paard en de paardenhouder. Wil je meer weten over Voermeesters of wil je een specifiek voeradvies voor jouw paard? Neem dan gerust contact op. Wij beantwoorden graag al jouw vragen.

Stel je vraag aan onze Voermeesters

Ons team