Afbeelding: voermeesters-maag-darm-voedingsadvies-1000x650

Bescherm het maagdarmkanaal van je paard

Mestwater is een veel voorkomende aandoening bij paarden en pony’s, net als waterige mest. Het is niet alleen schadelijk voor de maag en darmen van het paard, maar ook vervelend voor de verzorgers die ermee te maken krijgen. Het nieuwe supplement Voermeesters Maag & Darm ondersteunt hierbij. 

Waterige mest of mestwater

Voermeesters Maag & Darm ondersteunt een goede werking van het maagdarmkanaal en is eenvoudig toe te passen in verschillende situaties. Het is met name zeer effectief in het herstellen en voorkomen van mestwater bij paarden. Bij mestwater bestaat de mest uit normale ballen, maar komt er tevens veel water mee met de ontlasting of zelfs bij een wind. Dit in tegenstelling tot waterige mest waarbij de mest een afwijkende dunne consistentie heeft. Door mestwater worden de billen, benen en staart van het paard bevuild en is het maagdarmkanaal ontregeld. De zure mest kan tevens zorgen voor irritatie aan de huid. Zowel mestwater als waterige mest zijn het gevolg van een verstoring van de vertering en de opname van voedingsstoffen in de dikke darm. Dit is niet zonder risico en het is daarom belangrijk om vroegtijdig actie te ondernemen en daarmee ernstigere aandoeningen zoals koliek te voorkomen.

Ervaring Voermeesters Maag & Darm bij dunne mest - voor & na

Voor het beste resultaat dient Voermeesters Maag & Darm minimaal drie weken te worden verstrekt. Op onderstaande foto's is een pony te zien die last had van dunne mest. Zoals je kunt zien, is er na 1,5 week al een enorm verschil zichtbaar. Na drie weken is de waterige mest helemaal verleden tijd.

Afbeelding: voermeesters-maag-darm-ervaring-dunne-mest-1000x650

Zeer effectieve ingrediënten

Het supplement Voermeesters Maag & Darm bestaat uit een speciale combinatie van actieve ingrediënten en is daarom zeer effectief. Het bevat algen die rijk zijn aan calcium en magnesium en bevat daarnaast levende gisten. De algen, bestaande uit poreuze kalkskeletten, dragen bij aan het behoud van een normale zuurgraad in de maag. Het bestandsdeel levende gisten is zeer efficiënt in het ondersteunen van de vertering in de dikke darm. De gisten stimuleren ook de groei van bacteriën die melkzuur verbruiken en vezels afbreken wat bijdraagt aan een goed functionerend maagdarmkanaal. Alle ingrediënten in Voermeesters Maag & Darm bevorderen een gezonde vertering van voedsel in de dikke darm. Het paard neemt hierdoor alle voedingsstoffen beter op, wat zorgt voor een juiste consistentie van de mest. 

Wat doen die actieve stoffen in Voermeesters Maag & Darm precies?

Voermeesters Maag & Darm draagt bij aan een gezonde werking van het maagdarmkanaal en ondersteunt daarmee het herstel en voorkomen van verstoringen in de maag en darmen. De actieve stoffen in Voermeesters Maag & Darm:

  • beschermen de maag.
  • helpen bij een normale ontlasting.
  • bevorderen de darmwerking.

Wanneer geef je Voermeesters Maag & Darm?

  • Wanneer je paard of pony last heeft van waterige mest en/of mestwater.
  • Wanneer je paard of pony maagbelastende medicatie krijgt. 
  • Bij verstoringen van het maagslijmvlies.
  • Bij verhoogde inspanning (bijvoorbeeld bij training of wedstrijden).
  • Wanneer je paard of pony (veel) stress ervaart door transport, wedstrijden, verhuizen of ziekenhuisopname.
  • Aan veulens gedurende de speenfase.

Voermeesters Maag & Darm zelf uitproberen?

Omdat Voermeesters Maag & Darm tenminste een periode van drie werken verstrekt dient te worden, zijn er géén proefzakjes beschikbaar van dit nieuwe supplement. Maar we hebben goed nieuws: tot en met vrijdag 3 maart 2023 kun je profiteren van een introductiekorting bij onze verkooppunten. Vind het dichtbijzijnde Voermeesters-verkooppunt bij jou in de buurt via de zoekfunctie op onze website