Afbeelding: veulens-afspenen-tips-1000x650

De juiste voeding voor veulens na het afspenen

Na het afspenen is de keuze van het juiste krachtvoer van cruciaal belang. Omdat het veulen nog volop aan het groeien is, wil je een zo goed mogelijke basis geven voor een optimale groei en ontwikkeling van de botten, gewrichten en spieren. In dit artikel geven onze Voermeesters je een aantal tips.

Afbeelding: Voermeesters Opfok

Het juiste krachtvoer voor een gezonde groei

Een jong paard heeft een hoge behoefte aan energie, eiwit en vitaminen en mineralen. Daarnaast is het belangrijk dat de voeding de juiste verhouding calcium, fosfor en magnesium bevat. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van gezonde botten en spieren. Maar ook zink, koper en mangaan zijn belangrijke elementen in de voeding, die zorgen voor een goede botgroei en ontwikkeling. Voermeesters Opfok is speciaal krachtvoer dat is specifiek samengesteld om te voldoen aan de voedingsbehoeften van jonge paarden in de groeifase.

Onbeperkt toegang tot ruwvoer

Naast het krachtvoer is onbeperkt toegang tot ruwvoer, zoals kwalitatief hooi of gras, van essentieel belang. Ruwvoer biedt vezels en ondersteunt de ontwikkeling van het maag-darmstelsel van het veulen. Zorg ervoor dat het hooi of gras van goede kwaliteit is. Twijfel je over de kwaliteit van je ruwvoer? Laat je ruwvoer dan testen met de Voermeesters Ruwvoeranalyse. Met deze analyse krijg je inzicht in de exacte gehaltes van je ruwvoer en weet je of jouw opgroeiende paard voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt

Vers drinkwater

Ten slotte mag de beschikbaarheid van vers water nooit over het hoofd worden gezien. Veulens moeten te allen tijde toegang hebben tot schoon drinkwater. Voldoende hydratatie is cruciaal voor een gezonde groei en helpt bij het voorkomen van problemen zoals verstopping.

Twijfel je over de voeding van jouw opgroeiende paard of ben je benieuwd naar meer informatie over de Voermeesters Opfok? Neem dan geheel vrijblijvend contact op of vraag een voedingsadvies aan.