Het voorkomen van een gevoelige huid bij paarden

Het belang van voeding bij een gevoelige huid

Wanneer je paard een lage weerstand heeft kan dit van invloed zijn op de conditie van de huid. De huid is dan minder goed in staat om zichzelf te weren tegen invloeden van buitenaf. Vaak kun je dit zien aan eczeem, jeuk of uitslag.

De huid is het grootste orgaan (qua oppervlakte) van een paard. De huid beschermt hem tegen invloeden van buitenaf. Door de opname van essentiële nutriënten blijft de huid in topconditie.

Waar moet je op letten bij voeding?

Allereerst is het belangrijk dat je goed en structuurrijk ruwvoer verstrekt aan je paard. Dit voorziet hem al van veel goede nutriënten. Maar een paard met een gevoelige huid heeft net wat extra's nodig. Zorg daarom voor krachtvoer dat veel structuur bevat. Dit bevordert de vertering wat de weerstand ten goede komt. Verder is het belangrijk dat het krachtvoer ook andere ondersteunende voedingsstoffen bevat:

 • Biotine
  Biotine behoort tot het vitamine B-complex en ondersteunt de stofwisseling van het paard. Doordat biotine zwavel-houdend is, is het belangrijk voor de huid en vacht.
   
 • Prebiotica
  Prebiotica ondersteunen de goede darmbacteriën in de darmflora en bestrijden de slechte bacteriën. Dit bevordert de darmwerking en de opname van de nutriënten.
   
 • Probiotica
  Probiotica bevatten levende micro-organismen die de darmflora verbeteren.
   
 • Beta-glucanen
  Uit recent onderzoek komt naar voren dat beta-glucanen een schimmelinfectie tegen kunnen gaan. Beta-glucanen worden door het immuunsysteem gezien als een natuurlijke trigger om het immuunsysteem te activeren.

Brok voor paarden met gevoelige huid

Voor je paard met een gevoelige huid kun je de Voermeesters Huid Vitaal voeren. Deze brok bevat veel functionele vezels, extra biotine en essentiële vitaminen, mineralen en vetzuren om de huid te ondersteunen. Deze 10 mm brok draagt bij aan de darmgezondheid, wat het immuunsysteem kan ondersteunen en de klachten kan verminderen. Lees meer over de Huid Vitaal.

Terug naar overzicht