Heeft jouw paard of pony een blessure of operatie gehad? Staat deze op boxrust, of mag je langzaam weer opbouwen? Dit vraagt om speciale voeding, waar niet teveel energie in zit. Het laatste wat je wil is dat je paard gekke bokkensprongen gaat maken. Wat er wel in moet zitten, zijn belangrijke bouwstoffen, zoals eiwitten, vitaminen (onder meer vitamine A, C en E) en mineralen, die het natuurlijk herstel van je paard bevorderen. Voermeesters Rust & Herstel is speciaal voor het revaliderende paard gemaakt.
Bouwstoffen voor herstel
Deze brok is het resultaat van gesprekken met dierenartsen en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Uit de gesprekken met dierenartsen blijkt dat veel paardeneigenaren hun paard tijdens boxrust simpelweg minder geven van het bestaande voer. En daar loopt het scheef. Want met de rantsoenering wordt niet alleen het gewenste effect van minder energie behaald. Het paard krijgt ook minder vitaminen, mineralen en sporenelementen binnen. Hetzelfde geldt voor eiwitten. Terwijl het die bouwstoffen wel nodig heeft voor zijn herstel.
Vitamine A voor het afweersysteem
Voor een volwassen paard van 600 kg is de onderhoudsdosering van bijvoorbeeld vitamine A 18000 IE per dag. Vitamine A speelt een belangrijke rol bij onder ander het afweersysteem van een paard. Wanneer een paard ziek is geweest of een operatie heeft ondergaan is het bevorderend voor het herstel dat hij meer dan de onderhoudsdosering van vitamine A binnenkrijgt. Voermeesters Rust & Herstel bevat 27000 IE vitamine A per kilogram brok en voorziet daarom ruim in de behoefte van jouw paard. Hetzelfde geldt voor vitamine E, selenium en vitamine C. Ook dit is in hoge concentraties aanwezig in Voermeesters Rust & Herstel. Hiermee wordt het herstel van je paard optimaal ondersteund.
Voer met lage energiewaarde
Het voer heeft een lage energiewaarde, onder andere door het lage suiker- en zetmeelgehalte. Suiker en zetmeel zijn een bron van snel beschikbare energie. Paarden met boxrust hebben deze snelle energie niet nodig. Het liefst staan zij zo stil mogelijk in de box om het herstel van bijvoorbeeld een beenblessure te bespoedigen. Paarden die herstellende zijn van een koliekoperatie hebben ook minder behoefte aan suiker en zetmeel in het voer. De vertering van suiker en zetmeel is namelijk een behoorlijke belasting voor de darmen door de gasproductie die het veroorzaakt en dit moet zoveel mogelijk voorkomen worden.