Afbeelding: Voer voor revaliderend paard

Het juiste voer voor het revaliderende paard

Heeft jouw paard of pony een blessure of operatie gehad? Staat deze op boxrust, of mag je langzaam weer opbouwen? Dit vraagt om speciale voeding, waar niet teveel energie in zit. Het laatste wat je wil is dat je paard gekke bokkensprongen gaat maken. Wat er wel in moet zitten, zijn belangrijke bouwstoffen, zoals eiwitten, vitaminen (onder meer vitamine A, C en E) en mineralen, die het natuurlijk herstel van je paard bevorderen. Voermeesters Rust & Herstel is speciaal voor het revaliderende paard gemaakt.

Bouwstoffen voor herstel

Deze brok is het resultaat van gesprekken met dierenartsen en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Uit de gesprekken met dierenartsen blijkt dat veel paardeneigenaren hun paard tijdens boxrust simpelweg minder geven van het bestaande voer. En daar loopt het scheef. Want met de rantsoenering wordt niet alleen het gewenste effect van minder energie behaald. Het paard krijgt ook minder vitaminen, mineralen en sporenelementen binnen. Hetzelfde geldt voor eiwitten. Terwijl het die bouwstoffen wel nodig heeft voor zijn herstel.

Vitamine A voor het afweersysteem

Voor een volwassen paard van 600 kg is de onderhoudsdosering van bijvoorbeeld vitamine A 18000 IE per dag. Vitamine A speelt een belangrijke rol bij onder ander het afweersysteem van een paard. Wanneer een paard ziek is geweest of een operatie heeft ondergaan is het bevorderend voor het herstel dat hij meer dan de onderhoudsdosering van vitamine A binnenkrijgt. Voermeesters Rust & Herstel bevat 27000 IE vitamine A per kilogram brok en voorziet daarom ruim in de behoefte van jouw paard. Hetzelfde geldt voor vitamine E, selenium en vitamine C. Ook dit is in hoge concentraties aanwezig in Voermeesters Rust & Herstel. Hiermee wordt het herstel van je paard optimaal ondersteund.

Voer met lage energiewaarde

Het voer heeft een lage energiewaarde, onder andere door het lage suiker- en zetmeelgehalte. Suiker en zetmeel zijn een bron van snel beschikbare energie. Paarden met boxrust hebben deze snelle energie niet nodig. Het liefst staan zij zo stil mogelijk in de box om het herstel van bijvoorbeeld een beenblessure te bespoedigen. Paarden die herstellende zijn van een koliekoperatie hebben ook minder behoefte aan suiker en zetmeel in het voer. De vertering van suiker en zetmeel is namelijk een behoorlijke belasting voor de darmen door de gasproductie die het veroorzaakt en dit moet zoveel mogelijk voorkomen worden.

zak van paardenvoer rust & herstel

Eiwitten voor het herstel

De hoge eiwitwaarde in het voer ondersteunt het paard bij het herstel van structuren. Je wilt immers niet dat je paard zijn spieren gaat afbreken, omdat het te weinig eiwitten binnenkrijgt. Deze brok is daarom geschikt voor paarden en pony’s die herstellende zijn van een blessure of  operatie. Mag jouw paard na controle door de dierenarts weer aan het werk? Dan kan de brok ook in de opbouwende fase worden gebruikt. Bij een hogere energiebehoefte tijdens de opbouwfase kan Voermeesters Rust & Herstel gecombineerd worden met een duurzame energiebron, zoals lijnzaadolie. Je voorkomt hiermee veel voerveranderingen in een korte tijd.

Natuurlijke voeding

Voermeesters produceert paardenvoer dat is afgestemd op de natuurlijke behoefte van je paard. De voeders zitten boordevol vezels, die de natuurlijke darmwerking van het paard stimuleren en koliek helpen te voorkomen. Je paard heeft een vezelrijk dieet nodig. De 10 mm brokken, die vol vezels en structuur zitten, nodigen het paard uit meer kauwbewegingen te maken. Door te kauwen produceert het paard speeksel waardoor het voedsel zich makkelijk door de slokdarm kan verplaatsen. Hoe meer het paard moet kauwen hoe beter de voedingsstoffen uiteindelijk opgenomen kunnen worden. Dit is belangrijk voor de weerstand en gezondheid van je pony of paard.

Paard specifiek voeradvies

Het is belangrijk dat de voedingsadviezen, aanwezig op de verpakking, aangehouden worden. Een teveel aan vitaminen en mineralen is niet bevorderend en kan in sommige gevallen zelfs gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je paard. Met het juiste advies en het beste voer help je het paard bij het natuurlijke herstel. Wil je meer weten over Voermeesters of wil je een specifiek voeradvies voor jouw paard? Neem dan gerust contact op. Wij beantwoorden graag al jouw vragen.