Afbeelding: Voermeesters Zuiver Voer

Wat is Zuiver Voer?

Elk product van het merk Voermeesters is gemaakt volgens de drie basisprincipes van Zuiver Voer. Deze productiemethode staat garant voor een natuurlijk voer met veel vezels. De grove structuur van de grondstoffen blijft behouden, mede dankzij de grote diameter (10 mm) van de brok.

1. Zuivere grondstoffen

Zuivere grondstoffen vormen de basis van Zuiver Voer. Wij werken uitsluitend met veilige, goed verteerbare grondstoffen, die binnen de strenge normen van GMP+ FSA en SecureFeed vallen. Zo kunnen we de kwaliteit en veiligheid garanderen.

2. Elke grondstof zijn eigen bewerking

Voermeesters bewerkt geen mengsels, maar elke grondstof krijgt zijn eigen bewerking. Zo creëren we een optimum aan voedingsstoffen en vezelstructuur. Speciaal daarvoor hebben we onze paardenvoerfabriek in Lienden laten ombouwen. We kunnen er walsen, pletten en malen in verschillende fijnheden. Een proces waar we dagelijks mee bezig zijn. We testen, meten de resultaten, laten paardenhouders meekijken en rusten niet voor we de optimale brok hebben geproduceerd. Zo ontstaat er voer met de juiste structuur en veel vezels. De natuurlijke voedingswaarde van de grondstoffen wordt hierdoor beter benut.

3. Gegarandeerde Voederwaarde

Naar de samenstelling van het voer hoef je nooit te gissen: we geven je er volledig inzicht in. Omdat we het belangrijk vinden dat je op een onafhankelijk oordeel terug kunt vallen, zijn we als enige paardenvoerleverancier aangesloten bij VoederWaarde.nl. Deze organisatie beoordeelt mengvoeders op samenstelling en voederwaarde en heeft ons haar keurmerk toegekend.